Sustinere

Domnului DOREL SANDESC

…si tuturor care au posibilitatea sa sustina un viitor rector de nivel international la Universitatea din Timisoara.

 
Adesez felicitari Donului Profesor Dorel Sandesc pentru realizarile ca medic, cadru universitar, lider responsabil , manager valoros, pentru implicarea personala si profesionala  in proiectele de calitate realizate cu mult curaj si perseverenta (renovarea clinicii ATI, dotarea ei cu aparatura moderna, cursuri de mare succes, etc). Felicitari de asemenea pentru modul in care  reprezinta cu onoare Timisoara atat la nivel national,  cat si international.
Aceste realizari sint oglinda dorintei lui de a continua sa colaboreze si sa stimulez toate initiativele colegilor si studentilor care vor vrea sa se implice in proiecte de calitate, la nivel local, national si international, proiecte care vor inalta prestigiul univesitatii din Timisoara in tara si in Europa. „Impreuna dam viata univesitatii” sint cuvintele carea arata ca el inetege cum trebuie realizata o deschidere credibila spre Europa, cu demnitate si responsabilitate. Eu cred ca Prof. Dorel Sandesc este capabil sa construiasca o universitate de nivel European. Acest lucru era vizibil inca de cand a fost la Lyon , in Franta, unde, ca medic roman a fost foarte apreciat de colegii francezi pentru profesionalismul clinic si comportamentul profund umanist, dornic sa se perfectioneze si sa se implice in tot ce inseamna progres.
Universitatea din Timisoara are nevoie de un OM cu viziune europeana, pedagog talentat, devotat medicinii, uman, cu responsabilitati civice si sociale, dar si cu comportament recunoscut la standarde europene. Un OM care, deasupra promisiunilor mercantile si puterii individuale  a realizat deja proiecte ce il recomanda ca viitor RECTOR cu calitati exceptionale, capabil sa focalizeze energia comuna a unui mare colectiv dinamic,  pentru  imbunatatirea conditiilor de munca si a calitatii invatamantului in Universitate. Aceste realizari vor atrage din nou studenti straini, readucand onoarea universitatii, dar si fondurile necesare pentru dotari si crearea de noi posturi de predare.
Indemnam alegatorii din UMF Victor Babes Timisoara sa priveasca cu luciditate, curaj si responsabilitate aceste alegeri, sa nu rateze sansa de a vota pentru un RECTOR  cu valente europene si calitati manageriale deosebite, un adevarat roman demn, cinstit, creativ si eficient. Si, ca romani din strainatate, ii rugam  din suflet sa aibe curajul sa refuze racilele trecutului si sa voteze RECTORUL VIITORULUI.
Luana Huguenin
Responsable administrative Laboratoire Chôros et Ecole doctorale – EPF Lausanne, Elvetia
Doïna Rölli,
Asistenta principala, Av. de la Harpe no 2, 1007 Lausanne-CH

___________________________________________________________________________________________

Stuttgart, 19 februarie 2012

După ce a dovedit identitatea dintre acidul ascorbic și vitamina C, savantul american de naționalitate maghiară, Albert Szent-Györgyi, povestindu-și toată aventura științifică se adresa într-un roman autobiografic unui anume „Dear John” explicându-i cum a ajuns la apogeul carierei și cât de fericit ar fi dacă într-o bună zi ar reuși să-l cunoască. Acestui „Dear John”, discipolul perfect, i se adresează părintește Szentgyorgy în speranța de a-l întâlni totuși, acolo și atunci, măcar vreodată. Pentru mine este clară ideea de management al trecutului, prezentului și viitorului, în căutarea lui de a transmite ștafeta cunoașterii, seriozității, omeniei, pentru a respecta pe înaintași, a-i cinsti pe contemporani și a nu-ți rata șansa unor urmași pe măsură.

Am prezentat pe scurt spirala universitară, grija ce trebuie acordată în asigurarea cursului firesc al lucrurilor în timp, iar acum îl avem aici pe „Dodo”, poate chiar acel „Dear John” al lui Szent-Györgyi, cel mai iubit dintre Pământeni, marea șansă a Medicinei Timișorene de a-și pune destinul în brațele sale, de a-și asigura un curs de maximă eficiență. Eu cred că el, Profesorul Dorel Săndesc, este garantul unui viitor pe măsura Înaintașilor Universității de Medicină „Victor Babeș” Timișoara. Dacă el va fi ales Rector al acestei instituții multe lucruri vor deveni mai simple, multe probleme mai ușor de rezolvat, mai mulți din furnicarul sistemului sanitar timișorean vor munci cu zâmbetul pe buze, mai mulți din mediciniștii bănățeni vor simți mai puțin grija zilei de mâine.

Vă urez tuturor acelora cu drept de vot o alegere chibzuită pentru postul de Manager al Universității de Medicină! Pentru mine Profesorul Săndesc este prototipul perfect al postului și cu domnia sa lumea și viața domniilor voastre vor deveni mai bune, privirile ce le aruncați spre viitor mai senine și curajoase!

Dr.Emil-Dorin Scheffel,

Medic Specialist de medicină generală și Naturistă, Sonografie, Psihosomatică, Medic Practician într-un Cabinet particular din Stuttgart, Capitala Landului Baden-Würtemberg, Germania 

__________________________________________________________________________________________

Timişoara, 14 februarie 2012

Mă bucur de evoluţia ascendentă profesioală şi socială a Prof. dr. Dorel Săndesc, cum se bucură un tată de fiul său cel bun.

Prof. dr. Dorel Săndesc s-a născut ca anestezist în şcoala de anestezie timişoreană, a crescut şi s-a afirmat pe plan universitar medical local, pe ţară şi peste hotare prin calităţile sale intrinseci, prin muncă şi învăţătură.

A trecut prin toate treptele şi fazele vieţii profesionale, convingător, remarcat, apreciat de toţi, cu realizări de excepţie. Aş enumera pe profesor dr. G. Litarczak, părintele anesteziei româneşti, pe profesor doctor Gurman (Israel), Prof. dr. Vaida (SUA), prof. Piso (Regensburg), Prof. dr. Tiberiu Bratu care cu ochiul lui de mare psiholog de cititor de minţi omeneşti l-a remarcat de mult.

De 10 ani a preluat conducerea disciplinei de Anestezie – Terapie Intensivă UMF “V. Babeş” Timişoara, unde s-a format şi competent o menţine, o dezvoltă şi în mers o aduce la cote europene în formarea de specialişti, în cercetare şi granturi, reprezentare la congrese, conferinţe, cărţi, invitaţii peste hotare ca speaker la cursuri internaţionale.

Cred cu toată convingerea că are toate calităţile de a fi un bun rector: bază profesională excelentă (titluri, cărţi, comunicări, experienţă medicală), bun organizator, manager (simpozioane, congrese, locale şi pe ţară), muncitor, activ, energic, amabil, capacitate extraordinară de a face legături cu personalităţi din ţară şi din afară, în interesul colectiv, instituţional, profesional. Este cult, vorbitor de limbi, fluent, spontan şi spiritual, reprezentativ ca personalitate.

Nu am avut niciodată emoţii ( sunt şi rămas un emotiv) cănd prezenta o lucrare, conferinţă sau demonstraţie şi nici când era luat la întrebări – ştia tot, nu l-am văzut în dificultate.

Nici în Franţa (Lyon) nu s-a lăsat mai prejos când l-a uimit pe profesorul de curs cu executarea unei manevre anestezice dificile. Nu voi uita frumoasele cuvinte din expresia profesorului: “Mais tu est un champion” şi l-a angajat cu propunerea de a rămâne în Franţa. Patriot, a venit în ţară cu toate regretele colegilor francezi. Este puţin aprecierea profesorului doctor G. Litarczak, părintele anesteziei româneşti, când fiind la Băile Felix ca pacient unde i s-a blocat coloana vertebrală şi a ales să vină la “Dodo” să instaleze un cateter peridural salvator ?

Am fost felicitat de toţi şefii de disciplină şi secţii din ţară pentru norociul ce l-am avut că am găsit un aşa competent ca urmaş! Norocul a fost el, “Dodo”, prin capacitatea sa şi prin potenţialul său multilateral.

Am simţit încă din perioada rezidenţiatului său că “Dodo” are o stea undeva sus, care străluceşte în mintea lui în reflexii multiple.

Îmi trăiesc pensionarea împlinit nu numai pentru ce am făcut, dar mai ales prin tot ce face, ce continuă, ce creează “Dodo”. Sunt mândru de el şi cred în evoluţia lui pozitivă, cinstită, muncită.

Ridică ştaketa anesteziei româneşti la nivele europene, introduce cele mai noi metode şi manevre anestezice (ecoghidaje, ecografie de urgenţă pulmonară şi cranio-cerebrale), conduce cercetări şi granturi licitate corect.

Se informează la zi, comunică, ia legătură cu o dezinvoltură uimitoare, luptător pozitiv pentru progres, combativ, decent, logic, ştiinţific, nu-I ranchiunos. Este ales în diferite comitete ştiinţifice, premiat (de patru ori), felicitat, apreciat ca om de cuvânt, de idei de profunzime. Respectă porunca a V-a “Cinsteşte părinţii” şi pe tatăl profesional. A realizat Asociaţia Anesteziştilor timişoreni numind-o cu numele meu.

În urmă cu câteva luni a fost ales prin vot secret Directorul Departamentului X Chirurgie II UMF Timişoara.

În final consider că poate să-şi atingă obiectivele asumate pe plan universitar de schimbare şi recomfirmare a statului academic al Universităţii de Medicină Timişoara, care ma- făcut fericit ca student, ca doctor, ca profesor şi pe care o iubesc.

__________________________________________________________________________________________

Prof. Dr. Aurel Mogoşeanu

ATI Timişoara

L-am cunoscut pe Profesorul Dorel Sandesc cu ceva timp in urma.Mi-a facut o impresie deosebita ceea ce pentru mine a fost garantia unei puternice personalitati atat umane cat si profesionale. In acceptiunea mea, in orice meserie ai nevoie de trei lucruri: har de la Bunul Dumnezeu (talent), profesionalism si omenie.
In meseria practicata de Prof. Sandesc am regasit acele elemente ridicate la gradul de virtuti. In plus, am avut deosebita bucurie de a constata inca doua calitati  care il fac pe Prof. Sandesc sa fie mult diferit de multi alti confrati:un remarcabil profesor universitar si un extraordinar manager.Acestea le-am constatat si in calitate de pacient al Sectiei de Terapie intensiva pe care o conduce magistral. Merita sa fie vizitata macar din curiozitate aceasta sectie.
In fata unui asemenea om, usa prieteniei se deschide de la sine.Ma mandresc cu faptul ca sunt prieten cu el si sunt onorat ca i-am fost pacient.Vizavi de acest eveniment din viata mea nu-mi ramane decat sa exclam:Draga Dodo, iti multumesc din suflet!
Pentru aceste lucruri ma bucur ca Prof. Sandesc a luat decizia de a-si pune in slujba medicinei si a progresului acesteia candidatura pentru mandatul de Rector al Universitatii de Medicina si Farmacie Timisoara.
Draga Dodo, te sustin din tot sufletul si iti urez succes!
Alexandru Morosanu, 
violoncelist, solist concertist. 
__________________________________________________________________________________________

                                                                                                                                Antwerp, February 3rd, 2012.

 I met prof dr Dorel Sandesc for the first time during the late nineties. From our first meeting I was fascinated by his enthousiasm for leveling-up the standards of anaesthetic practice in Romenia according to those applied abroad. I remember our first discussion inBuchareston regional anaesthesia for renal transplantation, a straightforward practice, not even considered in most centers.

As I meet him now at least two times per year,  I have seen him succeeding his well respected friend prof Aurel Mogosanu, while further  growing, ripening and appreciated  not only within his own department and university but also within the whole country and even Europe. He represents (and is) ‘modern Romenian anaesthesia’ beyond the country borders. Whenever possible he has tried to get his country represented in different European boards and has highlighted Romenia on the European map.

He’s an excellent and very responsible all-round clinician, perfect organizer and an extremely social person. His organizations, especially the course on guidelines and protocols was successful from the beginning. Meanwhile it is a monument which can only make other countries jealous as a similar congress and updating doesn’t exist elsewhere. The course demonstrates how prof Sandesc closely follows the technical and pharmaceutical evolutions of up-to-date anaesthetic practice while trying to implement them Romenian hospitals throughout the whole country.

I hope that prof dr Dorel Sandesc will be offered the opportunities to further develop his professional dreams.

Yours sincerely

 Prof Dr Marcel Vercauteren, MD, PhD

Head , Anesthesia Department

AntwerpUniversityandUniversity Hospital,Belgium

__________________________________________________________________________________________
Prietenul la nevoie se cunoaste

Prof. Dr. med. Dr. h.c. Pompiliu Piso

Ne-am intilnit in circumstante dificile. Profesorul Sandesc sarea in ajutorul unui bun prieten, cunoscutul solist al trupei Iris: Cristi Minculescu. Plin de energie si manat de dorinta aprinsa de a sustine familia a planuit impreuna cu mine si cu echipa din Regensburg pasii urmatori. Dumnezeu a fost de partea noastra si familiei Minculescu ii merge azi extraordinar.  Dorel Sandesc a fost prezent cu trup si suflet cand a fost nevoie de el.

Mai tarziu am avut onoarea si bucuria sa cunosc si celelate laturi ale acestui om deosebit. Profesionalitatea ca medic, ca anestezist, formator de scoala si sustinator al tinerilor medici in cautare de personalitati care sa le urmeze, talentul sau organizatoric, perseverenta si intuitia sa, spiritul sau de entrepreneur m-au impresionat cu adevarat.

Apreciez enorm faptul ca Profesorul Sandesc a ramas autentic. Nu a uitat cei care l-au ajutat, nu a uitat radacinile sale. Caracterul sau este neschimbat, entuziasmul contagios. “Stay hungry, stay foolish” spunea cunsocutul Steve Jobs, in sens pozitiv. “Your time is limited, so don’t waste it living someone else’s life…have the courage to follow your heart and intuition. They somehow already know what you truly want to become. Everything else is secondary.”  Acesta este Dorel  Sandesc si este autentic !

Prof. Dr. med. Dr. h.c. Pompiliu Piso
Chefarzt
Klinik für Allgemein- und Viszeralchirurgie
Krankenhaus Barmherzige Brüder Regensburg Prüfeninger Straße 86 93049 Regensburg

Tel:  +49 941 369-2201 Fax: +49 941 369-2206

Pompiliu.Piso@barmherzige-regensburg.de

__________________________________________________________________________________________

Îi doresc Profesorului Sandesc succes în viitoarea sa carieră de rector

Gabriel-Gurman-Israel

Ştirea candidaturii Prof. Dr Săndesc la postul de rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” mi-a provocat o profundă reacţie de bucurie şi. mândrie

Sunt extrem de bucuros pentru Universitatea timişoreană care e în perspectivă de a alege în această deosebită poziţie un om de calitatea Prof. Săndesc.

Şi sunt mândru că mă număr printre cei care , dealungul vremii, îi urmăresc cariera sa profesională de mare succes şi au făcut cunoştinţă cu  deosebitele sale calităţi de medic, om de ştiinţă şi lider.

Îl cunosc pe Prof Săndesc de câţiva ani buni.

Am avut ocazia să particip la cursurile sale organizatela Timişoara, o iniţiativă de mare interes ştiinţific, unică şi originală prin faptul că ele reprezintă o ocazie excelentă de punere la punct a unor aspecte teoretice şi practice foarte importante ale profesiunii de Anestezie şi Terapie Intensivă. De circa zece ani Prof Săndesc reuşeşte să recruteze conferenţiari de inaltă calitate din Europa şi din Statele Unite, care asigură congreselor sale un nivel ştiinţific eminent.

Cu prilejul repetatelor mele vizitela Timişoaraam putut cunoaşte felul său de a lucra cu oamenii, o calitate esenţială a liderului zilelor noastre. Prof Săndesc a dezvoltat sub o formă deosebit de reuşită şcoala de anestezie timişoreană, creiată pe vremuri de mentorul său, Prof.Mogoşeanu. Am avut ocazia să cunosc pe câţiva din colaboratorii săi şi am ajuns la concluzia că numai un adevărat conducător poate aduna în jurul lui oameni de o asemenea calitate. Spre deosebire de mulţi alţi şefi de disciplină pe care am avut ocazia sa-i întâlnesc în lunga mea carieră profesională , Prof Săndesc cunoaşte importanţa calităţii celor care activează în  colectivul său şi aşa se explică rezultatele deosebite ale clincii de Anestezie –Terapie Intensivă timişoreană în domeniul îngrijirii pacientului şi educaţiei profesionale.

Prof Săndesc este apreciat peste hotare, atât în calitate de medic anestezist-reanimator cât şi de preşedinte al Societăţii Române de Anestezie-Terapie Intensivă, pe care o conduce cu succes deja de peste un an de zile. Ultimul congres naţional din Mai2011 adovedit elocvent că e vorba de o personalitate aptă de a organiza, iniţia, conduce, îndruma, toate acestea fiind făcute într-o perfectă atmosferă de colaborare şi înţelegere reciprocă.

Calităţile de mai sus, expuse concis şi sumar, fac parte după părerea mea din profilul uman, profesional şi psihologic al conducătorului unei instituţii de amploarea Universităţii timişorene.

 Sunt absolut convins că Prof Săndesc va duce înainte şcoala de medicină timişoreană şi va contribui în mod substanţial la progresul  acestei importante instituţii medicale şi ştiinţifice româneşti.

Îi doresc Profesorului Sandesc succes în viitoarea sa carieră de rector, sperând în alegerea sa în această funcţie de mare importanţă.

Israel, 14 Ianuarie 2012

Prof Dr Gabriel M. Gurman

Professor Emeritus of Anesthesiology and Critical Care
Ben Gurion University of the Negev
Faculty of Health Sciences,Beer Sheva
Special adviser for Public Relations  for the Dean
DIrector, Anesthesia-Critical Care, MHMC Bnai Brak
Adviser to the Director of Soroka Medical Center
Director ISIA faculty
Member ESCTAIC Board

__________________________________________________________________________________________

Dodo este dovada clara a faptului ca Romania este un loc drag

Sonia Vaida MD

De cand am auzit ca Profesorul Sandesc este canditat la functia de rector UMF, m-am intrebat cum as putea sa-l sustin, de aici de departe.

Prea multe nu pot sa fac, decat sa spun ca Prof Sandesc este un exemplu de competenta profesionala, etica si integritate.

Entuziasmul lui molipsitor m-a determinat sa ma intorc in fiecare an in Romania la intalnirile stiintifice de inalt nivel pe care le organizeaza superb,

si de fiecare data mai adaug un superlativ la calitatiile lui.

Iar pentru mine, personal, Dodo este dovada clara a faptului ca Romania este un loc drag …..asa cum il pastrez eu in sufletul meu.

Sonia Vaida MD 

Professor of Anesthesiology, Obstetrics and Gynecology,Vice Chair, Research, Director, Obstetric Anesthesia 

Department of Anesthesiology
Penn State College of Medicine
Penn State Milton S. Hershey Medical Center
__________________________________________________________________________________________

 Prof. Săndesc prezinţă în mod clar toate competenţele necesare pentru a fi rector

Dr. George Litarczek

Îl cunosc de când era medic secundar la clinica ATI a UMF Timişoara de sub conducerea Prof. Aurel Mogoşeanu. Încă de pe atunci s-a remarcat atât profesional cât şi ca medic preocupat de partea organizatorică a specialităţii ATI prin iniţiativa de  înfiinţare a unui sindicat al anesteziştilor. Pe parcursul anilor s-a manifestat apoi ca un colaborator de frunte a disciplinei ATI din UMF Timişoara. Încă din acea perioadă , încă incertă a tranziţiei, Dr. Săndesc a fost o prezenţă activă la toate manifestările ştiinţifice din ţară şi foarte rapid şi la cele internaţionale. Traseul profesional ştiinţific al doctorului Săndesc a fost rapid ascendent, observat clar şi de către un pensionar încă prezent la majoritatea reuniunilor ştiinţifice din ţară. Rapid s-a conturat ca urmaş la catedra ATI a  UMF Timişoara. Mărturie a aprecierii pe care am avut-o pentru colectivul acestei catedre şi a celor 2 personalităţi majore care o reprezintă, fostului Prof. Mogoşeanu şi actualul Prof. Săndesc a fost că, după pensionarea mea din 1995 am donat aproape întraga mea bibliotecă profesională catedrei ATI Timişoara. Personalitatea şi prestigiul profesional al prof. Săndesc am avut ocazia să o verific personal atunci când, în urmă cu 3 ani, având o criză acută de lombalgie chiar în Timişoara, am recurs la serviciile prof. Săndesc pentru a-mi monta un cateter peridural care s-a dovedit extrem de eficient permiţându-mi reluarea unei activităţi aproape normale. În perioada din urmă am urmărit cu plăcere evoluţia profesională a prof. Săndesc atât pe plan academic cât şi în clinică unde am mai recurs de câteva ori la competenţa sa pentru a asista pe unii membri ai familiei mele, lucru de care s-a achitat cu deosebită eficienţă. De aemenea evoluţia pe plan organizatoric a specialităţii ATI l-a dus la preşedenţia societăţii noastre SRATI(Societatea Romana de ATI) pe care o conduce ferm şi cu deoebită competenţă printre altele reactualizând şi relaţiile internaţionale ale societăţii. În acest context a reuşit, printr-o largă deschidere spre colectivul societăţii, să-şi câştige o popularitate deosebită în rândul colegilor.

Prin toate cele relatate prof. Săndesc prezinţă în mod clar toate competenţele necesare pentru a putea conduce UMF Timişoara în calitate de rector. Candidatura sa la postul de rector al UMF Timişoara este un eveniment benefic pentru lumea medicală timişoreană şi personal le doresc timişorenilor un astfel de rector. Succes Dodo !

Prof. emeritus Dr. George Litarczek

Presedintele de onoare al SRATI

Creatorul Scolii Romanesti de ATI


16 comentarii

  1. Buna ziua, dle profesor. sunt student la UMFT si sunt foarte bucuros ca o sa ne fiti rector. studentii va iubesc si va sustin pentru maniera dv in care reusiti sa convingeti tinerii medici ca meserria lor este una nobila. Daca o sa ma ajute Dumnezeu, duoa terminarea facultatii o sa aleg un rezidentiat in ATI.

    • Intotdeauna mi-au placut tinerii si m-am bazat pe entuziasmul lor. Ca tuturor rezidentilor de anul I va spun si dv ca intrarea in specialitatea ATI inseamna incetarea copilariei. Asa ca va astept cu drag.

  2. domnule rector cum opriti plecarea din umft…cati oameni a pierdut universitatea intrun an?….
    Succes

    • Domnul Rector a reusit sa limiteze plecarea medicilor ATI
      timisoreni in strainatate si i-a sustinut din toate punctele de vedere; sunt convins ca va gasi o metode pt a opri si plecarea medicilor de alte specialitati;

    • In scurt timp o sa fac public programul meu managerial pentru mandatul 2012 – 2016. O sa vedeti de acolo ca acesta este un obiectiv principal al Universitatii. Istitutia noastra trebuie sa devina atractiva pentru oamenii sai atat prin stabilirea unor obiective profesionale de elita cat si prin conditii pragmatice (salarizare, conditii de lucru, instrumente de documentare etc)

      • domnule rector
        cred ca nu ve-ti reusi sa timeti asistenti universitari cu 900 ron pe luna cel putin cei din preclinic care nu au si alte venituri.
        de unde puteti sa platiti?
        nici unul nu cred ca are rezolvare pt aceasata problema.
        eu cred ca universitatea isi va restrange activitatea la minim….o sa ramana cativa oamani….in rest pereti goi fara suflete

  3. Intrebarea este pentru toti candidatii cei care va sustin v-au cerut ceva in schimb?
    Eu cred toti doriti schimbare dar sa nu se schimbe nimic.
    Trist dar adevarat

    • Nu va impartasesc tristetea. Il cunosc pe Prof Sandesc, dar nu fac parte din echipa Domniei sale de sustinatori. Chiar daca este prudent in ceea ce priveste schimbarea, o schimbare in BINE a universitatii va avea loc. Eu cred ca Domnia sa nu anunta o revolutie, ci o schimbare prudenta, inteleapta, SANATOASA, fara socuri si dusmanii. Dar schimbare! Daca va ajunge rector, aceasta vschimbare va fi evidenta.

      • O schimbare e obligatorie in aceasta universitate! Totusi aceasta schimbare nu poate fii facuta de omul fostului rector care practic va conduce din umbra totul. Clar ca trebuie preluata conducerea de altcineva; altcineva care sa vrea cu adevarat binele universitati si nu al lui personal; cineva cu putere de munca, ambitie, dragoste pentru universitate si pt semenii sai. Domnul Profesor Sandesc are toate aceste calitati . In plus, asa cum spune Dan, schimbarea va fii in bine, sanatoasa, fara onflicte, fara dusmani.

  4. universitatea are bani care trebuie utilizati eficient. in plus , daca veti citi planul managerial al domnului profesor sandesc o sa vedeti ca a gasit alte surse de venit pentru universitate; nu va ingrijorati, veti fii platit mai mult daca meritati. daca vreti ca facultatea sa nu ramana „cativa oamani….in rest pereti goi fara suflete”, aveti incredere in domnul profesor sandesc si sustineti-l.

    • ce inseamna daca meritati??? cum cuantificam meritul??

      • un raspuns rapid pr dvs: sa meritati inseamna sa munciti , sa va dedicati medicinei, bolnavilor si sa faceti tot ce tine de dvs pt medicina, pt pacienti, indiferent daca lucrati in preclinic sau clinic.

    • Eu cred ca aducerea de bani pentru marirrea salariilor in preclinic e o provocare. Prof Sandesc are meritul ca face din ea o preocupare, chiar o prioritate. Oricum el va face mai mult decat contacandidatii sai, dupa cum a dovedit-o cu sectia grea pe care o conduce si din care a facut si o mentine ca o bijuterie (desi are nevoie de bani multi, ATI ul fiind un mare consumator de fonduri). Cred ca Prof Sandesc are imaginatia, energia si dragostea de oameni si de adevar pentru a realiza ce isi propune.

      • sunt de acord cu dan; a exprimat foarte bine calitatile domnului profesor Sandesc. in plus colectivul ATI condus de profesorul Sandesc a adus multi bani din proiectele si granturile lor, majoritatea din preclinic. in preclinic au cele mai spectaculoase rezultate , un exemplu fiind cercetarile legate de „preconditionarea ischemica”. si da, la fel cum a afirmat dan , preclinica va fii o prioritate .

  5. Universitatea are nevoie de Educatori si de management educational, la fel cum ATI-ul are nevoie de medici si de un management specific. Evident managementul de ATI este unul
    cu predilectie reactiv, bolnavul necesitand o interventie de ore, zile, uneori mai mult. Managementul educational, cum stiti este unul proactiv, iar bolnavul (sistemul, mediul universitar) se trateaza in
    ani!Care va fi prioritatea dumneavoastra? Bolnavul cronic, din scoala, sau cel de pe masa de operatie?

    • Foarte interesanta intrebarea. In mod evident, ne vom ocupa cu precadere de „suferintele” scolii, dar cu energia si determinarea specifice „frontului” de la Reanimare si-obligatoriu- cu o echipa de experti pluridisciplinara, conditie sine qua non a unui succes terapeutic , atat in managementul mediului universitar, cat si al pacientului critic.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un comentariu

  • Categorii

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Alătură-te celorlalți 15 abonați.