ASTĂZI TREBUIE SĂ VOTĂM

Dragi prieteni,

A venit vremea schimbării.
A venit vremea să ne simțim bine în Universitatea noastră.

A venit vremea să nu mai fim manipulați.
A venit vremea să reconstruim împreună spiritul academic.
A venit vremea să fim și să ne simțim liberi.
A venit vremea ca visurile noastre să se împlinească.
A venit vremea să dăm viață Universității noastre.
A venit vremea să alegem.

Astazi trebuie să votăm.

Din păcate, până în ultima clipă am fost bombardați cu atacuri în care fantome ale trecutului încearcă să dezinformeze. Din nou au fost trimise emailuri anonime, au fost lansate ipoteze false, s-au vehiculat minciuni și interpretări tendențioase. Din nou au fost utilizate arme nedemne de mediul academic precum amenințarea și șantajul.

Cu convingerea că niciun coleg nu își mai dorește o asemenea ambianță, dominată de teroare, presiuni și dezinformare, vă invit să sancționați aceasta atitudine.

Libertatea se poate câștiga prin votul liber de astăzi, miercuri, 29 februarie!

Veniți la vot. Voi fi alături de voi. Împreună dăm viață Universității.

Al vostru,

Dorel Săndesc

2 comentarii

  1. Cand Presedintele Americii Thomas Jefferson a eliberat sclavii, James Hamings, care fusese seful sclavilor de pe proprietatile lui Jefferson, a venit la acesta si l-a implorat sa fie luat inapoi in sclavie deoarece sarmanul sclav nu stia sa traiasca liber. Cererea i-a fost refuzata, iar Hamings a devenit alcoolic si in cele din urma s-a sinucis.

    Dragi Colege si Colegi,
    Unele email-uri primite in timpul campaniei pentru functia de Rector m-au uimit prin stilul agramat, continutul mincinos si josnicia gestului. Modul in care au fost scrise si momentul in care au fost trimise nu lasa nici o urma de indoiala ca toate aceste email-uri au facut parte dintr-un plan marsav ce avea ca scop sa deruteze alegatorii cinstiti, mai ales pe cei ai Prof Sandesc. M-as fi asteptat ca mai multi dintre noi sa aibe curajul sa dezavueze public astfel de fapte. Recunosc, nici eu nu l-am avut.
    In naivitatea mea credeam ca tipul acesta rudimentar si murdar de lupta reprezinta atavismul unor indivizi solitari, destul de izolati pentru a starni ingrijorare. De! fiecare padure are si uscaturi. Ultimul email, insa, care cerea sustinatorilor Prof Sandesc sa nu se prezinte la vot furandu-i adresa de email a depasit orice imaginatie. Sa se recurga la infractiunea uzurparii identitatii unei persoane este un fapt grav, o talharie nepermisa in nici o societate si neimaginabila intr-o Universitate.
    ESTE O RUSINE pe obrazul Universitatii faptul ca s-a putut intamplat o astfel de fapta, fara ca noi sa avem curajul sa protestam. Nici eu nu l-am avut. Nu l-am avut pentru ca, asa ca si voi, stiu cine este in spatele acestor email-uri. Nu l-am avut pentru ca nu mi-am redobandit inca demnitatea si curajul, pierdute in timpul sistemului represiv pe care il vrem apus pentru totdeauna.
    Inteleg (desi nu accept si ma chinuie) lipsa noastra de curaj civic. Dar ce nu inteleg si nu accept este faptul ca pe JUMATATE dintre noi nu ii deranjeaza acest comportament antisocial, banditesc si voteaza pentru cei ce l-au pus la cale. Ma intreb : ori nu am iesit de fapt din « sclavie », ori pastram in liberatate reflexe de sclavi, ori in locul lor am fi facut si noi ceea ce au facut ei ? (ceea ce este si mi grav).
    Dragi colegi,
    Faptul ca in lupta pentru functia de Rector s-au utilizat arme atat de murdare a facut mult rau Universitatii noastre, manjindu-i imaginea publica. Ce incredere ar putea avea studentii si pacientii nostri in noi daca NOI alegem sefi ai Universitatii oameni cu un comportament de acest tip ?

    Nu va condamn. Nici eu nu am curajul sa iau atitudine publica impotriva acestui tip de comportament. Dar fac apel la voi sa il dezaprobati in mod secret in cabina de vot. Cum puteti accepta sa va dati votul unor oameni care orchestreaza astfel de fapte in schimbul oricaror promisiuni nedemne? Prin votul dat lor deveniti partasi cu ei, sunteti ca ei. Nu va ganditi ca daca vor ajunge sa conduca Universitatea vor face la fel si cu voi (noi)?
    Pentru prima data in viata noastra ni se ofera sansa sa alegem Rectorul in mod direct si secret. Intr-un fel suntem eliberati de sclavie, deoarece nu mai depindem de intelegeri care se fac peste capul nostru. Dar avem responsabilitatea specifica oamenilor liberi. Va rog din suflet intrebati-va CONSTIINTA (nu zambiti, trebuie sa o mai avem, nu putem tolera chiar orice), stati in fata Celui ce va judeca viii si mortii si refuzati sa deveniti partasi la aceste fapte reprobabile prin votul vostru dat celor ce le orchestreaza din umbra.
    Nu lasati sa ne fie rusine ca lucram in UMF Timisoara. Pana acum am avut scuza ca nu am putut face nimic. De acum inainte nu vom mai avea aceasta scuza. STERGETI RUSINEA de pe Universitate refuzand prin votul vostru racilele unei societati pe care o credeam déjà istorie si care mai recurge la infractiuni inacceptabile pentru a se mentine la putere.

    CEEA CE AU FACUT ESTE RUSINEA LOR, DACA II VOTAM ESTE RUSINEA NOASTRA !
    Asa sa ne ajute si sa ne rasplateasca Dumnezeu !

    Cu multa stima,
    Un coleg care spera
    sa-si recastige demnitatea

  2. pentru orice fel de schimbare care este in bine toate voturile si toata sustinerea


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un comentariu

  • Categorii

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Alătură-te celorlalți 15 abonați.