ÎNĂLŢIMI

Universitatea De Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” Timişoară poate ajunge la înălţime.  Colegii nostri au ajuns pe Aconcagua, ducând cu ei mesajul înăltător pentru Universitatea noastră!
Echipa ATI Timişoara a cucerit şi America de Sud, arborând drapelul secţiei pe cel mai înalt punct de pe continent: Aconcagua – 6962m – din munţii Los Andes.

ACONCAGUA 2012

ProiectulAconcagua 2012 este format din 3 proiecte distincte, un proiect de alpinism, unul medical ce va fi efectuat de Floriana Boghez, medic neurolog si unul geografic efectuat de Valentin Tudosescu.

Expeditia Aconcagua 2012 isi propune sa studieze efectele altitudinii asupra organismului si mai ales  determinarea semnelor clinice prodromale ale edemului cerebral, problema frecvent intalnita la alpinistii care escaladeaza varfuri de peste 5000m si care face parte din sindromul de “High Mountain Sickness”.

Vârful Aconcagua este cel mai înalt vârf din America de Sud si din afara Asiei, datoritã situãrii sale în emisfera sudicã , este considerat ca fiind la fel de greu ca un vârf ce depãseste 8000 de metri altitudine din Asia, cauza principalã fiind concentratia micã de oxigen din atmosferã.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un comentariu

  • Categorii

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Alătură-te celorlalți 15 abonați.