REZULTATE ALEGERI 27 februarie

Am obținut cele mai multe voturi însă regulamentul prevede că  viitorul rector trebuie să obțină jumătate plus unu din totalul voturilor.

Mulțumesc celor care m-au creditat astăzi și mă bazez în continuare  pe cei care își doresc realmente schimbarea.

Se intră în turul 2; alegerile se reiau peste 2 zile, miercuri.

Iata mai jos rezultatele:

Dorel Săndesc – 321

Marius Raica – 320

Sorin Pescariu – 24

Știu că următoarele două zile vor fi grele și simt nevoia de  a insista public la onestitate și la luptă dreaptă.

6 comentarii

  1. felicitari domnule profesor! sa dea dumnezeu sa reusiti si sa faceti ceva pt universitate!

  2. Speram din tot sufletul ca alegerile sa fie de partea dumneavoastra!

  3. Traiesc un imens dezgust cand ma gandesc la doctoratele facute pe bani in cadrul catedrei de histologie, la proiectele CNCSIS ale caror fonduri se deturneaza iar apoi rezultatele mentioneaza niste cifre gasite in literatura… Este oare firesc ca persoane mediocre ca nivel stiintific sa vegeteze in catedra ani si ani la rand pentru ca apoi in 6 luni sa aiba teza scrisa (vezi cazul numitei P.G.)? Este oare normal ca in cadrul unei conferinte internationale gazduita de UMF cu ceva ani in urma, o respectabila doamna sef de lucrari (A.C. pe numele ei) sa sustina ca o imagine capturata la microscop ii apartine si – culmea rusinii – autorul acesteia sa fie chiar in sala, in persoana unui reputat histolog care i-a atras atentia asupra „erorii”?? Este normal ca tanar absolvent de medicina sa trebuiasca sa dai spaga ca sa fii admis la doctorat si apoi sa ti se sugereze prin purtarea abuziva a sefului de catedra ca trebuie sa cotizezi caci altfel nu ai nicio sansa? Aceste lucruri nu sunt inventii ci chestiuni revoltatoare chiar si pentru cineva din afara sistemului cum sunt eu.

    Sustinatorii prof. Raica – in afara cazului in care ar avea un castig direct sau indirect din victoria acestuia – ar trebui sa faca o analiza sincera asupra situatiei UMF. V-ati intrebat stimati domni de ce nicio universitate romaneasca nu este in Top 500 mondial? Nu este doar o problema a UMF, e clar, dar cu oameni ca domnul Raica pentru care etica este doar un cuvant in dictionar nici nu vom ajunge! Nu putem la nesfarsit sa toleram coruptia chiar si la acest nivel micro. Avem nevoie de oameni care sa sustina valorile, acei studenti sau tineri medici – fara un nume greu in spate – care sa poata aduce valoare adaugata universitatii!

    Nu sustin ca d-nul Sandesc este perfect. Sustin insa ca d-nul Sandesc a dovedit ca are o capacitate de organizare deosebita, a se vedea doar congresul de ATI tinut in fiecare toamna la Timisoara, sectia de ATI nou inaugurata si – de anul trecut – alegerea dansului ca presedinte al Societatii Romane de ATI. Exista un vadit si puternic contrast intre cei doi candidati, este clar. De acum ramane doar constiinta celor care voteaza in turul doi. Pana la urma totul se reduce la constiinta curata.

    Rog pe cei sceptici de diatriba mea sa ia aminte ca sunt o persoana din afara UMF, am studii postuniversitare intr-un domeniu altul decat medicina, insa prin diverse concursuri de imprejurari i-am cunoscut personal pe ambii candidati. Nu am niciun motiv sa ii sustin sau denigrez pe vreunul dintre ei. Imi doresc doar ca UMF sa fie o institutie asanata de lichele si nepotisme si – asa cum spunea d-nul Sandesc zilele trecute – sa se instaleze meritocratia.

    Doamne ajuta!

    • Felicitari ! Doamne ajuta ! Iata o Institutie serioasa !

  4. Are dreptate „un om”, asa e UMFTM in acest moment; cei care vreti sa evoluam noi si universitatea noastra, mergeti la vot si sustineti-l pe prof Sandesc! EU/ noi ii tinem pumnii si ne rugam ca cel mai bun, cel mai capabil sa fie rector!

  5. Felicitari. Dumnezeu sa va ajute sa deveniti Rectorul Universitatii.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un comentariu

  • Categorii

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Alătură-te celorlalți 15 abonați.