Scrisoare către timişoreni


Dragi timişoreni,

Astăzi, 01 februarie 2012, începe etapa de depunere a candidaturilor  pentru funcția de rector la Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș”.

În acest context, doresc să fac publică intenția mea de a mă înscrie în competiție. Mărturisesc sincer că am reflectat mult înainte de a lua această hotărâre, deoarece, dincolo de a fi o mare onoare, funcția de rector implică o enormă responsabilitate.

Am vorbit cu mulți dintre colegii mei înainte de a decide să candidez și m-am convins că trebuie să fac acest pas datorită dorinței de schimbare și de reconfirmare a statutului Universității noastre, atât în mediul academic național și european, cât și în comunitatea locală din Timișoara.

Îmi doresc mult ca UMF “Victor Babeș” să ajungă acolo unde merită, adică în categoria de excelență a universităților de cercetare avansată și educație din România.

Recâștigarea prestigiului Universității în comunitatea timișoreană este un obiectiv important al planului meu managerial. UMFVBT trebuie să se impună ca un partener major al instituțiilor autorității de stat și al comunității civile. Vom promova acorduri cu autoritățile locale prin care acestea să se angajeze în consultarea UMFVBT în luarea deciziilor care pot influența sau interesa instituția noastra și să acorde UMFVBT sprijin pentru dezvoltare.

Pornim de la premisa că însăși existența universităților este legată de voința comunităților din care fac parte, ca urmare este necesară o strânsă colaborare cu comunitățile locale, naționale și internaționale.

Vom încuraja implicarea mediului academic și studențesc în viața comunității și vom promova o atmosferă în care serviciul public și buna cetățenie sunt valori sociale importante.

Atunci când am ales sloganul campaniei mele pentru funcția de rector – ÎMPREUNĂ DĂM VIAȚĂ UNIVERSITĂȚII – m-am gândit nu doar la colegii mei și la studenții din Universitate, ci la întreaga comunitate timișoreană.

Cu prietenie,

Prof. Dr. Dorel Săndesc

Timișoara, Februarie 2012

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un comentariu

  • Categorii

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Alătură-te celorlalți 15 abonați.